Wieler arrangement

Foto wielertocht st. Maixent l'ecole. In de achtergrond, in het dal, de grote kerk.

Le Petit Chaillot ligt in een vriendelijk, glooiend landschap, waar de met zonnebloemen bedekte heuvels vrolijk aan je voorbij glijden. Pas als je op de fiets zit, leer je de korte en soms venijnige klimmetjes tegen die heuvels op, echt waarderen. De omgeving leent zich daarmee dus bij uitstek voor de recreatieve wielrenner, die een uitdagende rit, met voldoende hoogtemeters wil maken, zonder zich gelijk te committeren aan een col van de 1e categorie.

Voor deze groep wielrenners bieden we het wielen arrangement aan. Dit is een 5-daags evenement, met een goede balans tussen de uitdaging op de fiets en genieten van al het moois dat de Franse omgeving en het Franse leven te bieden hebben. Twee keer per jaar, in mei en september, organiseren we de ’Le Petit Chaillot Rando’. De ’Le Petit Chaillot Rando’ is bedoeld voor individuele of kleine groepjes van fietsers.

Voor wielerclubs en grotere fietsgroepen is het wieler arrangement in het voor- en naseizoen, op aanvraag beschikbaar. Het is dan ook mogelijk om het arrangement naar wens aan te passen. We maken graag een aanbieding op maat voor jullie groep.

Naast een dagelijkse rit van tussen de 50 - 70 kilometer, met maximaal zo’n 600 hoogtemeters, kan er bij Le Petit Chaillot worden genoten van het verwarmde zwembad, de rust van het plattelandsleven en de maaltijden die iedere avond worden geserveerd. Onder het genot van een lekkere 3-gangen maaltijd of een uitgebreide BBQ, kan worden nagepraat over de behaalde prestaties van de dag.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om samen met de niet mee fietsende partner te boeken. Na het ontbijt met de hele groep kunnen zij lekker wandelen in de omgeving, dorpjes bezoeken of genieten van een goed boek op het terrein en voegen zich ’s middags weer bij de groep voor de grote verhalen en de maaltijden.

 • Dag 1:
  Is de aankomst bij Le Petit Chaillot. Aan het eind van de middag is er de mogelijkheid tot het maken van een korte rit om de omgeving te verkennen en de benen te testen. Of nog even snel langs de Decathlon voor de laatste spullen. Tijdens de maaltijd komen we bij van de reis en maken we kennis met iedereen.

  Dag 2:
  Na een lekker ontbijt vertrekken we rond 11:00 voor het eerste deel van de rit. Dit is zo’n 35 km met 300 hoogtemeters. Na anderhalf uur komen we aan in Celles sur Belle, een leuk Frans dorpje, waar we de lunch gebruiken op het terras bij het lokale restaurant. Daarna vervolgen we de rit voor nog eens 30 km met eveneens zo'n 300 hoogtemeters. We zijn rond een uur of 16:00 weer thuis en kunnen dan even bijkomen alvorens we kunnen aanschuiven voor een uitgebreide BBQ.

  Dag 3:
  Na de hoogtemeters van de vorige dag tijd is het tijd voor een vlakke rit op Île de Ré, wat op 75 minuten rijden vanaf Le Petit Chaillot ligt. Transport is met eigen vervoer. We vertrekken om 9 uur en zijn rond 17 uur weer thuis. Île de Ré is een echt Frans vakantie eiland, dat beschikt over veel fietspaden, leuke havenplaatsjes en mooie vergezichten over het strand biedt. Liefhebbers kunnen op meerdere plekken op het eiland bij ’strandtentjes’ uitkijken over de oesterbanken, waar die ochtend de oesters, die op je bord liggen, zijn geoogst. Meer informatie over het pittoreske Île de Ré kun je vinden op de website van het office de tourisme Île de Ré. Op Île de Ré kan een flinke tocht gemaakt worden, maar we kunnen ook rustiger aan doen om zo wat meer van het eiland en dorpjes te zien. Afhankelijk van de wensen van de groep blijven we bij elkaar of breken we de groep op.

  Dag 4:
  Vandaag is de afsluitende rit. Na een rustige ochtend stappen we weer rond een uur of 11 op en fietsen we naar Melle. Dit deel van de rit bedraagt zo'n 35 km. Indien gewenst kunnen we een deel van de rit laten overlappen met de rit naar Celles sur Belle, zodat we bepaalde Strava segmenten kunnen herhalen. Na de lunch in café Boulevard rijden we nog een stevige rit via Chef-Boutonne en Lezay, weer naar huis.

  Dag 5:
  Mogelijkheid voor een korte rit om het af te leren. Vertrek.

 • Tijdens de 'Le Petit Chaillot' Rando, worden dagelijks ritten gemaakt van 50 - 70 kilometer, met maximaal zo'n 600 hoogtemeters. De ritten worden digitaal ter beschikking gesteld voorafgaand aan iedere rit.

  Voor groepen kunnen in overleg andere routes worden vastgesteld.

  Hieronder een aantal voorbeelden van ritprofielen die in de omgeving van Le Petit Chaillot kunnen worden gereden.

  Rit: 36,8 km, 300 hoogtemeters

  Rit: 42 km, 353 hoogtemeters

  Rit: 41,8 km, 226 hoogtemeters

 • Het verblijf is op basis van halfpension en op basis van verblijf in een 2-persoonskamer. Voor de 'Le Petit Chaillot Rando' geldt dat toewijzing van de kamers wordt uitgevoerd op basis van binnenkomst van reservering. Bij boekingen voor meerdere personen is het mogelijk om de kamerindeling bij reservering aan te geven.

  Het is mogelijk om een kamer alleen te boeken. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht. Dit dient u bij de reservering aan te geven. Daarnaast is het mogelijk om dit arrangement te boeken samen met een niet mee fietsende partner.

  Iedere gîte beschikt over een gezamenlijke woonkamer, keuken en wasmachine. De gîte 'La cave' beschikt over drie 2-persoonskamers met een badkamer en-suite. De gîte 'Le four a pain' beschikt over drie slaapkamers en twee badkamer. Voor meer informatie over de gîtes kunt u terecht bij de detailomschrijving van de gîtes 'Le four a pain' en 'La cave'.

  Iedere avond verzorgen we een uitgebreide maaltijd om de verbruikte energie weer aan te vullen. De maaltijd serveren we in de zomerkeuken, waar we een luxe 3-gangen maaltijd, een pizza-avond met zelfgemaakt pizza's uit onze eigen pizza oven of een bijzondere, lekkere (Koreaanse) barbecue serveren. Volgens onze gasten (zie de Zoover reacties) zijn de maaltijden, verrassend, inspirerend, lekker en altijd voldoende.

 • Inclusief:

  • Alle overnachtingen, op basis van verblijf in een 2 persoonskamer
  • Alle ontbijten
  • Alle avondmaaltijden (3-gangen menu of uitgebreide BBQ), inclusief drinken
  • Gepersonaliseerd wielershirt
  • Toeristenbelasting

  Exclusief:

  • Heen- en terugreis
  • Lunches (zijn voor eigen rekening, optioneel kan een lunchpakket besteld worden)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Le Petit Chaillot Rando 2017
  'Le Petit Chaillot Rando' 2017 wordt georganiseerd van zaterdag 23 september 2017 tot en met woensdag 27 september 2017. Voor de 'Le Petit Chaillot Rando' is het mogelijk om, tegen meerprijs, de avond (of nacht) ervoor aan te komen om zo een extra dag te winnen.

  Voor wielerclubs is het wieler arrangement in overleg beschikbaar in het voor- (april, mei) en naseizoen (september, oktober). Het wieler arrangement kan worden geboekt door groepen van minimaal 6 en maximaal 24 personen, zowel fietsers als partners

 • De kosten voor de 'Le Petit Chaillot' Rando bedragen EUR 300,00 per persoon.
  De kosten voor een niet mee fietsende partner bedragen EUR 265,00.
  Toeslag 1-persoonskamer is EUR 25,00 per nacht.
  Aankomst op dinsdagavond 23 mei 2017 of vrijdagavond 22 september EUR 30,00 per persoon, per nacht.
  Verlengen van verblijf (inclusief ontbijt) EUR 40,00 per persoon, per nacht.

  Wielergroepen kunnen het beschreven wieler arrangement afnemen voor de bovengenoemde prijzen, maar we maken ook graag een op maat gemaakte offerte voor u.


 • Ik ben zelf ook weer sinds kort vrolijk op de fiets gestapt.


  Op de vlakke landweggetjes kun je weer even bijkomen van de laatste klim.


  Ook tijdens de zomervakantie hebben we sportieve levensgenieters.


  De toegangsbrug naar Île de Ré.


  Voorbeeld van een fietspad op Île de Ré.


  Zonsondergang op Île de Ré.

© 2008 - 2017 Le Petit Chaillot