Omgeving

 • Lezay (12 km)
  Lezay is een boerendorp met een hele leuke wekelijkse markt. Deze markt ademt nog helemaal de sfeer van het landelijke Frankrijk. Je kunt er van alles kopen, zelfs geitjes en kippen. Maar dat vinden wij Nederlanders dan weer zielig. Ook heeft Lezay een van de grootste Franse veemarkten.


  Melle (14 km)

  Melle is een levendig dorpje met een oud centrum. Door het centrum is een wandeling uitgezet en ook rondom Melle is een wandeling van 6 km door een (bekroond) Arboretum en langs de zilvermijnen die je ook kunt bezoeken. Het meest bijzondere in Melle is de "triade Romane"  drie oude kerken, waarvan de St. Hilaire zelfs op de Unesco werelderfgoed lijst staat. In deze kerk worden ieder voorjaar klassieke concerten gehouden. In Melle zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. Ons favoriete lunch restaurant is Café Boulevard. Hier is 's avonds ook vaak live muziek. Ook in de rest van Melle zijn vaak straatconcerten, vooral in de zomermaanden.

  Celles-sur-Belle (14 km)
  
"La Belle" heeft een prachtig oud klooster. Al in de 11e eeuw gebouwd, vernietigd en in de 17e eeuw herbouwd in gotische stijl. Van Celles-sur-Belle naar Melle ligt een oude spoorlijn die nu als fiets- en wandelpad dienst doet. Ook is hier het maison des fromages de chèvre te vinden. Hier worden dagelijks verschillende workshops georganiseerd en kunnen de verschillende geitenkazen geproefd worden.

  Niort (35 km)
  
Is de hoofdstad van het departement Deux-Sèvres en ligt aan de oevers van de Sèvre Niortaise. Het heeft een mooi middeleeuws centrum met pittoreske straatjes met oude huizen, waaronder vakwerkhuizen. Een leuke stad om te wandelen maar zeker ook te winkelen met boetiekjes en warenhuizen en ook hier weer een grote markt in de overdekte hallen. In het centrum ligt een groot park met een speeltuintje en fonteinen waar kleine kinderen lekker kunnen spetteren. Langs de Sèvre loopt een wandelroute en daar is ook een speeltuin.

  Poitiers (40 km)
  Poitiers is de hoofdstad van het Vienne-departement. De stad heeft een oud centrum, veel kerken en andere bezienswaardigheden, een universiteit en natuurlijk Futuroscope. Daarnaast is het heel gezellig om een terrasje te pakken of lekker te shoppen. Bij het office de tourisme kan een wandelroute gevraagd worden waarmee je langs de oude vakwerkhuizen en de mooie huizen en kerken kunt wandelen.

  Parthenay (50 km)
  Parthenay wordt (door trotse bewoners) ook het Carcassonne van de Poitou genoemd en is de hoofdstad van de Pays de Gâtine en een prachtig middeleeuws stadje. Meer dan dertig verdedigingstorens, vier toegangstorens en de één kilometer lange verdedigingswal maken van Parthenay een soort tweede Carcassonne. De kleine, slingerende straatjes die zo kenmerkend zijn voor middeleeuwse steden voeren langs vakwerkhuizen met originele baksteen en Romaanse kerken, zoals de kerk Parthenay le Vieux.


  La Rochelle (100km)

  Is een fantastische havenplaats aan de Atlantische Oceaan. Het heeft een gezellige sfeer en heerlijke restaurantjes langs de haven. Vele mooie gebouwen om te bekijken of langs te wandelen maar ook hier veel leuke en zeker ook chique winkels. En natuurlijk het Aquarium, een attractie voor jong en oud.

  Ile de Ré (115km)

  Vanaf La Rochelle kan je over een grote brug naar Ile de Ré, een romantisch en in de zomer ook wel trendy eiland waar de Franse jetset haar vakantie doorbrengt. Het is er prachtig fietsen, van het ene schattige dorpje naar het volgende. Onderweg kun je rustig stoppen bij een oesterfarm en uitkijkend over de oesterbanken heerlijk genieten van de oesters of andere lekkere gerechten. Een andere aanrader is de markt in La Flotte. In juli en augustus is deze markt elke dag te vinden op een middeleeuws plein en kun je hier de lekkerste kazen, worsten, zeevruchten, groente, fruit en brood vinden voor een lekkere picknick op het strand. Een dagje Île de Ré is een echte aanrader!

  Marais Poitevin
  
Op 45 minuten rijden ligt de "Marais Poitevin" ook wel het groene Venetië (Venise Verte) van Frankrijk genoemd. Dit is een enorm natuurgebied met kanalen en polders. Een soort exotisch Hollands polderlandschap perfect voor wandelingen, fietstochten, paard rijtochten maar toch vooral punter tochten, het lokale bootje. Voor meer informatie over dit natuurgebied, zie onderstaande (Franstalige) websites
  www.parc-marais-poitevin.fr
  www.marais-poitevin.com
 • La Vallee des Singes
  In deze apen dierentuin (de apenvallei) zijn apen van de meest uiteenlopende soorten te bewonderen in hun vrije natuurlijke omgeving. In totaal zijn er 350 apen in het park van 30 verschillende soorten. Er is ook een kinderboerderij bij en een jungle speeltuin. Het is een erg mooi verzorgd park en ideaal voor een dagje uit met de kinderen.
  Website vallee des singes

  Aquarium in La Rochelle
  In la Rochelle bevindt zich een groot zee-aquarium waar kinderen zich kunnen vergapen aan allerlei soorten vissen, waaronder stoere haaien en kleine Nemo's en Dory's. Ook de lichtgevende kwallen zijn prachtig om te zien. Het is een mooi vormgegeven attractie waar je bijvoorbeeld prima een regenachtige middag kunt doorbrengen. Een bezoek aan het aquarium is ook heel goed te combineren met een bezoek aan het oude haventje van La Rochelle. Vanaf het aquarium is het 5 minuten lopen naar het oude centrum dus de auto kan gemakkelijk op de parkeerplaats blijven staan.
  Website aquarium La Rochelle

  Futuroscope
  Futuroscope is een attractiepark dat is opgebouwd rond de thema's multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties. De gebouwen in het park worden gekenmerkt door een moderne en futuristisch aandoende architectuur. In "Le Parc du Futuroscope" beleef je het allemaal! Straatartiesten, spektakel, concerten, exposities en speeltuinen! Een sensatie voor groot en klein.
  Website Futuroscope

  Puy du Fou
  Het is een eind rijden, reken op twee uur, maar meer dan de moeite waard. In Puy du fou (2x uitgeroepen tot het beste thema park van de wereld) kom je in elk thema in een ander tijdperk terecht. Zoals de spelen in de Romeinse arena, aanvallen van de vikingen, riddertoernooien, de musketiers, etc. Daarnaast worden oude ambachten getoond en is er een enorm spectaculaire vogelshow. Tenslotte is er een twee uur durende avond voorstelling, de Cinéscénie, waarin meer dan 1100 acteurs, je in een groot spektakel meenemen door verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis.
  Website Puy du Fou

  Zoodyssée
  Zoodyssée is een dierenpark van 25 hectaren in Villiers-sous-Bois. Het park ligt in het Forêt de Chizé, met haar 4800 hectaren grote oppervlakte één van de grootste domeinen van de Deux-Sèvres. Meer dan zestig diersoorten (bijna 500 dieren) zijn in het park te bekijken, dat te voet of in een koets te ontdekken is. Er is een expositieruimte en winkel, evenals picknick-plaatsen en een restaurant met terras.
  Website Zoodyssée

  Marais Poitevin
  Op 45 minuten rijden ligt het grote gebied "Marais Poitevin" ook wel het groene Venetië (Venise Verte) van Frankrijk genoemd. Dit is een enorm natuurgebied met kanalen en polders. Een exotisch hollands polderlandschap perfect voor wandelingen, fietstochten, paard rijtochten maar toch vooral punter tochten, het lokale bootje. Het is mogelijk om zelf een bootje te huren of je kunt met een gids een tochtje maken. De kinderen krijgen verplicht een zwemvest aan, maar het zijn stevige, brede boten die veilig zijn voor kinderen. Voor meer informatie over dit natuurgebied, zie onderstaande (Franstalige) websites
  www.parc-marais-poitevin.fr
  www.marais-poitevin.com

  Mouton village
  
In mouton village kom je naast verschillende schapenrassen, alles te weten over het scheren en het melken van schapen. Het 6 hectaren grote park met arboretum, heeft een speciale plek waar de allerkleinsten de geitjes kunnen aaien en met ze kunnen spelen. Een slideshow laat alles zien over het leven op een boerderij in het gebied, de Pays de Gâtine, en er mogelijkheid om geitenkaas te proeven. De informatie wordt gebracht door ingesproken teksten in de vorm van een grootvader die van alles verteld aan zijn kleinzoon. Dit is ook in het Nederlands te beluisteren!
  Mouton village

  Le Lac Lambon
  Op 10 minuten afstand van Le Petit Chaillot is een meer in de buurt waar je prachtig kan wandelen, kajakken, suppen, waterfietsen en waar je allerlei kinderattracties (speeltuintjes voor de kleintjes en een erg leuk klimpark voor de grotere kinderen en een treintje dat rond het meer rijdt) vindt. Je kunt er ook midget golven en er is een restaurantje om wat te eten.